Jan Buys Blog

Jan Buys Blog

Kraanvogels!

Aan de LekdijkPosted by Jan Buys 10 Mar, 2013 22:10:20
Afgelopen dinsdag wemelde het van de kraanvogels die over Nederland trokken..... Ik baalde die dag dat ik dat miste. Weliswaar vlogen ze in behoorlijke aantallen langs het provinciehuis in Den Bosch, maar aangezien ik geen raamambtenaar ben heb ik dat toen gemist. Ook belde een enthousiaste buurvrouw op dat er 50 waren komen overvliegen en stond er een melding van 20 over de Steenwaard op waarneming.nl…..

Mijn persoonlijke goedmaker kwam vandaag, zondag 10 maart. Ik hoorde en zag ze overvliegen toen ik even buiten kwam en zag ze landen op het maïsveld langs de Pothuizerweg, zo'n 500 m achter ons huis, waar ook al een groepje stond. Binnen 5 minuten gingen ze al weer op de vleugels en verdwenen ze in noordelijke richting. Met Djessie ze mooi maar kort kunnen bekijken, een mooie aanvulling in de tinten grijs van deze dag!

Wil je ook genieten, er staan mooie filmpje op youtube, zoals deze (wel op een andere plek in Nederland gemaakt en daar bleven ze langer aan de grond).
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jandirk Kievit 11 Mar, 2013 12:29:48

Ha die Jan,

kreeg zondag in het veld life je waarneming (mobiel) mee.

Prachtig man. Zelf had ik dinsdag (na hard vogelen) een groep van 26 in mijn Big Year gebied (Nr. 103)

groet, jandirk